Parhaiten toimivat aurinkosuojatuotteet kiinteistön ylilämmön torjumiseen

Kevätauringon lämmön muuttuessa porottavaksi pohtii usein, kuinka siltä voisi tehokkaasti suojautua. Kiinteistön ylilämmön torjumisen tehokkaita apureita ovat ulkopuolinen aurinkosuojaus, kuten markiisit ja screenkaihtimet tai ikkunan väliin asennettavat sälekaihtimet.

Kohti kesää, auringonpaistetta ja lämpöä

Kevätaurinko saa kasvot kääntymään kohti lämpöä ja haaveilemaan tulevasta kesästä. Hetken kuluttua lempeä haaveiluhetki kotisohvalla vaihtuu kuitenkin tukalaan olotilaan – aurinko häikäisee silmiä ja on epämukavan kuuma. Sisälle porottava aurinko voi lämmittää huoneilmaa jo keväälläkin yli 23 asteen, jolloin tarve huoneilman jäähdyttämiselle kasvaa.

Hyödy suojaamalla kiinteistö ylilämmöltä

Kun auringonvalon pääsy sisälle estetään ulkopuolisella aurinkosuojalla, saadaan poistettua 80–90 % ikkunoiden kautta tapahtuvasta auringon lämmittämisestä. Tällä on suora vaikutus asumismukavuuden kasvamiseen, sillä huoneisto pysyy mukavan viileänä. Koneellisen jäähdyttämisen tarve vähenee, mikä pienentää kiinteistön energiakulutusta. Sehän puolestaan tuntuu selvänä säästönä kodin kustannuksissa.

Auringon paahteen torjumisen lisäksi jotkin aurinkosuojista toimivat myös tehokkaana näkösuojana pimeänä vuodenaikana.

Markiisi tai screenkaihdin ovat tehokkaita aurinkosuojia

Taistelu sisälle porottavaa aurinkoa vastaan on hyvä aloittaa jo rakennusvaiheessa. Noin metrin mittaiset räystäät estävät korkealta paistavan auringon suoran porotuksen. Aina räystäs ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu, jolloin ikkunan ulkopuolelle voidaan asentaa erillinen aurinkosuoja.

Ikkunan yläpuolelle asennettava markiisi estää suoran auringonpaisteen sisätiloihin. Markiiseja saa erilaisilla kangasvaihtoehdoilla ja uuden kankaan vaihtaminen vanhaan runkoon on myös mahdollista. Pitkäikäisillä markiiseilla on viiden vuoden takuu.

Markiisit voidaan varustaa tuuli- ja aurinkoautomatiikalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että, markiisi nousee ylös, jos se havaitsee tuulen yltyvän liian voimakkaaksi. Markiisi puolestaan laskeutuu alas automatiikan käskyttämänä silloin, kun se huomaa auringonpaisteen lisääntyvän. Automaation ansiosta kiinteistösi pysyy siis aina suojattuna, vaikka itse et olisi paikan päällä huolehtimassa napinpainalluksesta. Toisin kuin luulisi, automaation lisääminen ei nosta kokonaiskustannuksia kovinkaan paljoa.

Toinen vaihtoehto kiinteistön ulkopuolelle asennettavista suojaratkaisuista on säätömekanismilla varustettu screenkaihdin. Tarvittaessa kaihdin lasketaan ikkunan eteen tuomaan suojaa auringonpaisteelta. Kaihtimen materiaali on säänkestävää, sivuilta kanaaleihin kiinnitettyä reikäkangasta, joka estää auringon porotuksen, mutta päästää silti läpi valoa eikä estä myöskään näkymää ulos. Screenkaihtimia suositellaan erityisesti korkeampiin ikkunoihin, joihin markiisit eivät pysty tarjoamaan tarvittavaa suojaa.

Sälekaihdin on kodin perustarvike

Ulkopuolelle asennettava aurinkosuoja estää kiinteistön ylilämpenemistä tehokkaimmin. Toista sijaa pitää hallussaan ikkunan väliin asennettava sälekaihdin, joka estää osan sisälle tulevasta lämpösäteilystä. Monet pitävätkin sälekaihtimia jo kodin perustarvikkeina. Jos kaihtimet puuttuvat ikkunoista, sen kyllä huomaa ja niitä myös huomaa kaipaavansa.

Sälekaihtimista pidetään niiden monikäyttöisyyden vuoksi. Ne suojaavat sisätiloja suurilta ulkona tapahtuvilta lämpötilan vaihteluilta, kuten auringon aiheuttamalta ylilämpenemiseltä. Lisäksi sälekaihtimet tarjoavat oivan näkösuojan pimeämpään vuodenaikaan. Tarvittaessa muuten niin huomaamattomat sälekaihtimet voidaan valita toimimaan sisustuselementtinä.

Vähennä kiinteistön kustannuksia asentamalla aurinkosuojia

Toimiva aurinkosuojaus estää tai ainakin vähentää kiinteistön ylilämpenemistä huomattavasti. Tämä taas vähentää kiinteistön jäähdytyksen tarvetta merkittävästi. Mahdollisuus käyttää pienempää tai edullisempaa jäähdytyslaitetta tai mahdollisesti jättää laite kokonaan hankkimatta kasvaa. Viileän kodin lisäksi kesällä on mahdollista nauttia myös pienemmistä energialaskuista.

Estämällä auringonvalon pääsyn sisätiloihin pienennetään auringon UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia sisustuksen pintamateriaaleihin. Ulkopuolelle asennettu aurinkosuojaus suojaa myös ikkunarakenteita, jolloin niiden käyttöikä kasvaa.

Toimivan aurinkosuojauksen rakentaminen

Uskoisitko hyötyväsi aurinkosuojauksesta? Ole yhteydessä meihin puhelimitse 020 712 0750
(myös iltaisin ja viikonloppuisin) tai sähköpostilla myynti@aurinkokaihdin.net, niin rakennetaan yhdessä parhaiten toimiva aurinkosuojausratkaisu kohteeseenne!