Puusälekaihtimet kruunaavat kodin sisustuksen

Sisustuksella haetaan monesti kodikkuutta, lämpöä tai ilmeikkyyttä – ja juuri tässä puusälekaihtimista on suuri apu. Puusälekaihtimet sopivat ainutlaatuisen sisustuksellisuutensa ja vaikuttavuutensa ansiosta erityisen hyvin isoille ikkunapinnoille.

Puusälekaihdin on ihan oikea sälekaihdin

Puusälekaihdin on sananmukaisesti puusta valmistettu sälekaihdin. Puusälekaihdin vastaa siis toimintamekaniikaltaan melko lailla täysin perinteistä alumiinista sälekaihdinta, mutta sen säleet (ja meidän tuotteissamme myös kaihtimen yläkotelo) ovat puuta. Yksinkertaista, vai kuinka?

Ominaisuuksiensa puolesta erot puusälekaihtimen ja alumiinisen verrokin välillä näkyvät lähinnä lämmön eristykseen ja kosteuden kestämiseen liittyvissä ominaisuuksissa. Alumiininen sälekaihdin toisin sanoen eristää hieman puusälekaihdinta paremmin lämpöä. Lisäksi käsittelemättömiä puusälekaihtimia ei ole tarkoitettu asennettavaksi esimerkiksi ikkunoiden välitilaan, mutta toki lämpökäsitelty puukaihdin voidaan asentaa myös sinne. Ja jos puusälekaihtimet käsitellään vielä lisäksi uretaanilakalla, voidaan ne sijoittaa myös kodin kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen ja saunaan. Puusälekaihdin on siis tarvittaessa todella monikäyttöinen tuote.

Puusälekaihtimet sisustuselementtinä

Vaikka teknisissä ominaisuuksissa puusälekaihdin ei aivan täysin pärjääkään alumiinisille sälekaihtimille, on sillä yksi erittäin merkittävä etu: sisustuksellisuus.

Kuten varmasti on helppo kuvitella (ja oheisista kuvista nähdä), puusälekaihtimet luovat ihan toisenlaista tunnelmaa kuin perinteiset alumiiniversiot. Siinä missä alumiinisäleet näyttäytyvät monelle enemmänkin ns. pakollisena pahana ja huomaamattomana ikkunan lisätarvikkeena, ovat puusälekaihtimet selvästi ikkunoista erottuvia itsenäisiä sisustuselementtejä. Puusälekaihdin ikään kuin herättää koko ikkunan sisustuksellisesti eloon.

Sopivan puulajikkeen ja värin kautta puusälekaihtimet voidaan virittää täydelliseen harmoniaan muun sisustuksen kanssa. Meidän valikoimassamme olevien puukaihtimien säleet valmistetaan koivusta, männystä, tammesta, pyökistä tai saarnista – ja näistä kaksi ensin mainittua nimenomaan kotimaisesta puusta. Värien suhteen valittavissa on peräti 20 eri sävyä ja tarvittaessa, mikäli vakiosävyistä ei löydy sisustussuunnitelmaan sopivaa, voidaan kaihdin värjätä myös erillisen värimallin mukaan.

Puusälekaihtimen väreissä on mistä valita.

Sijoita puusälekaihtimet oleskelutiloihin

Monesti kodin sisustuksessa halutaan panostaa erityisesti niihin tiloihin, joissa oleskellaan paljon, kuten nyt vaikkapa olohuoneeseen tai ruokailutilaan. Nämä ovat myös juuri niitä tiloja, joiden ikkunoille kannattaa harkita puusälekaihtimia ja joissa puusälekaihtimet pääsevät parhaiten loistamaan.

Puusälekaihtimet tuovat tunnelmaa myös työtiloihin
Puusälekaihtimet tuovat tunnelmaa myös työtiloihin.

Puusälekaihtimet sopivat yksiin periaatteessa vaikka minkälaisen ikkunan kanssa, mutta kaikista parhaiten niiden vaikutukset saadaan esille kiinteiden ikkunoiden kohdalla. Tällöin puusälekaihdin asennetaan ikkunasyvennykseen tai ikkunoiden väliin ja näin koko sälekaihdin integroituu hyvin osaksi ikkunaa – ikkunasta ja sälekaihtimesta tulee toisiaan täydentävä yksikkö.

– –

Etsitkö näyttävää puusälekaihdinta täydentämään kotisi sisustusta? Tutustu puusälekaihtimien valikoimaamme ja kysy tarvittaessa lisätietoa – me autamme mielellämme sopivan kaihdinratkaisun valinnassa.