Sälekaihtimen korjaus on edullisempi vaihtoehto sälekaihtimen uusimiselle

Katkesiko sälekaihtimen säätövaijeri? Lohkesiko säätötangon pidike? Hajonnut sälekaihdin on korjattavissa helposti – ja edullisesti – täyteen toimintakuntoon.

”Voiko sälekaihtimen korjata?”

Uskokaa tai älkää, mutta tässä työssä saa monesti olla selittämässä ihmisille, että kyllä, hajonneen sälekaihtimen voi korjata. Ja mielellämme kyllä selitämmekin, ei siinä mitään, mutta ilmiönä tämä on kiinnostava.

Vaikuttaa siltä, että kun kotona (tai töissä) sälekaihdin hajoaa, niin muuttuneeseen tilanteeseen pyritään lähtökohtaisesti sopeutumaan vaikka sitten hammasta purren. Jos sälekaihtimen säleet eivät käänny, niin koko kaihdinnippua vain nostellaan ylös, kun halutaan päivänvaloa sisätiloihin – ja vastaavia esimerkkejä löytyy varmasti vaikka kuinka paljon. Ihminen on siitä ihmeellinen olento, että se sopeutuu vaikka minkälaisiin tilanteisiin!

Ja jos hajonnut sälekaihdin alkaakin sitten kunnolla risoa, niin hyvin usein ratkaisu tuntuu olevan kaihtimen uusiminen kokonaan uuteen. Eikä tässäkään vaihtoehdossa sinällään mitään väärää ole. Jos sälekaihtimet ovat jo nähneet parhaat päivänsä, niin voi olla ihan fiksuakin vaihtaa sälekaihtimet uusiin. Mutta jos sälekaihdin on esimerkiksi katkennutta säätövaijeria lukuun ottamatta vielä hyvässä kunnossa, niin silloin on yleensä kaikin puolin järkevintä uusia vain kyseinen rikkinäinen vaijeri.

Sälekaihtimen korjaus on järkiratkaisu

Kuten sanottua, sälekaihtimien korjaus on yleensä järkiratkaisu. Järkeväksi sen tekee ennen kaikkea kustannussäästöt. Yhden sälekaihtimen korjaus tulee kustantamaan vain osia sälekaihtimien uusimiseen verrattuna.

Jos me esimerkiksi lähdemme vaihtamaan kolme kappaletta kokonaan uusia sälekaihtimia Jyväskylän keskustaan, tulee tälle työlle tarvikkeineen hintaa suurin piirtein 170 € (HUOM! tarkka hinta määritetään aina tapauskohtaisesti). Jos nämä kolme sälekaihdinta uusimisen sijaan korjataan, tulee hinnaksi sälekaihtimen varaosat mukaan luettuna suunnilleen 70–80 €. Eli sellainen satasen säästö ihan vain yhden järkiratkaisun tekemällä!

Yleisimmin kysytyt sälekaihtimen varaosat

Sälekaihtimen osista melkein kaikki ovat vaihdettavissa ja korjattavissa. Ainoastaan silloin harvoin, kun säleitä kannatteleva askelnaru katkeaa tai kaihtimen yläkotelossa olevat säleiden kääntelyn kannalta kriittiset muovipukit hajoavat, ei korjausta kannata/voida tehdä.

Yleisimmin kysyttyjä sälekaihtimen varaosia ovat puitteen läpi kulkeva säätövaijeri (säleet eivät käänny), pohjanasta (alalista alkaa repsottamaan), säätötangan pidike (muoviosa murtuu) sekä narupaalut ja -kellot sekä tietenkin narut katkenneiden tilalle.

Kaipaako sälekaihtimesi korjausta tai etsitkö sälekaihtimen varaosia?

Soita meille numeroon 0207 120 750 ja me tulemme korjaamaan sälekaihtimesi! Kattava varaosavalikoimamme ja osaavat asentajat varmistavat onnistuneen ratkaisun nopeasti ja vaivattomasti, sälekaihtimen korjaamisesta koneistojen vaihtoon. Me teemme huollot sekä pieniltä tuntuviin tuotteisiin että suurempiinkin kokonaisuuksiin.

Jos koet kykeneväsi itse korjaamaan hajonneen sälekaihtimesi, niin silloin kannattaa tulla tänne ihan paikan päälle valitsemaan sopiva varaosa laajasta valikoimastamme. Ota vaikka vanha osa mukaan tullessasi, niin korvaavan osan löytäminen helpottuu. Tervetuloa!

» Tutustu huolto- ja varaosapalveluumme