Terassille tai parvekkeelle asennettavat kaihtimet ovat kevään hittituotteita

Auringon lämmittäessä parvekkeesta tai terassista muotoutuu aivan kuin uusi huone asuinpinta-alaan. Aurinkosuojauksella voidaan vielä lisätä tällaisen tilan asuinviihtyvyyttä – tässä kirjoituksessa kerromme miten.

Mitä hyötyä on parvekkeen ja terassin aurinkosuojauksesta?

Kun aurinko alkaa kevään mittaan porottaa, siirrymme monesti nauttimaan lämmöstä ulos parvekkeelle tai terassille. Lämpimillä keleillä kotien terassit ja parvekkeet ovatkin kuin ylimääräisiä huoneita. Mutta mitä pidemmälle kohti kesää mennään, sitä armottomammaksi käy auringonpaiste ja oleilu auringon paahtamalla parvekkeella tai terassilla alkaa tuntua yhä epämiellyttävämmältä – kukapa nyt haluaisi mennä syömään tai lukemaan lehteä saunaan.

Tätä ilmiötä kutsutaan tilan ylilämpenemiseksi ja se on mahdollista estää tehokkaasti erilaisilla aurinkosuojaratkaisuilla. Laadukkaat aurinkosuojaratkaisut ovat pitkäikäisiä tuotteita, jotka lisäävät parvekkeen tai terassin käyttöasteen ja -mukavuuden lisäksi asunnon arvoa. Aurinkosuojaratkaisujen avulla pystytään tilan ylilämpenemisen lisäksi vaikuttamaan myös tilan yksityisyyteen: lämmönsäätelyn lisäksi kaihtimet tarjoavat oivallisen näkösuojan tiheään asutuilla alueilla.

Vaihtoehdot parvekkeen tai terassin aurinkosuojaukseen

Kevään korvalla meille tulee erityisen paljon yhteydenottoja parvekkeelle tai terassille asennettavasta aurinkosuojauksesta ja kysymyksiä tarjolla olevista vaihtoehdoista. Kulloisenkin kohteen asettamat vaatimukset ja asiakkaan toivomukset määrittävät aina loppujen lopuksi sen, mikä tuote toimii missäkin tilassa parhaiten. Onneksi vaihtoehtoja aurinkosuojaukseen riittää! Seuraavaksi paneudummekin parvekkeelle ja terassille tarkoitettujen erilaisten aurinkosuojaratkaisujen ominaisuuksiin.

Visor Queen kangasvekkikaihdin on loistava vaihtoehto, jos koet että parvekkeesi tai terassisi kaipaa ennen kaikkea näkösuojaa. Kyseinen malli on mahdollista aukaista kätevästi niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Ylhäältä avattaessa kaihtimen voi asettaa näkösuojaksi, joka ei kuitenkaan peitä koko ikkunapinta-alaa. Kangasvekkikaihtimet tehdään mittojen mukaan ja jokaiseen parvekelasiin asennetaan oma kaihdin, joka mahdollistaa lasien vaivattoman aukaisemisen.

Sälekaihdin on yleensä tuttu huoneiston sisätiloista, mutta laadukkaat sälekaihtimemme voidaan asentaa myös parvekelaseihin. Lasin mittojen mukaan valmistetut alumiiniset mikrosäleet heijastavat auringonvaloa tehokkaasti pois sisätiloista, jolloin parvekkeen lämpötila pysyy hallinnassa. Jokaiseen ikkunaan asennetaan oma sälekaihdin, mikä helpottaa yksittäisten parvekeikkunoiden avaamista. Kiinni olevien kaihtimien pienenä haittapuolena on luonnollisesti se, että ne peittävät täysin näkymän ulos.

Perinteinen rullakaihdin on yleisimpiä parvekkeelle tai lasitetulla terassille asennettavia tuotteita. Parvekkeelle asennettava rullakaihdin on osittain läpinäkyvää screen-kangasta, joka estää tehokkaasti auringon porotuksen. Kaihdin päästää kuitenkin läpi valoa eikä täysin estä näkymää ulos. Kaihdin asennetaan kattoon ja mitoitetaan siten, että se mahdollistaa parvekelasien aukaisun. Kohteen mittojen mukaan toteutettu rullakaihdinratkaisu on siisti ja tehokas suoja auringon porotusta vastaan. Kun tuotteet vieläpä valmistetaan kohteen mittojen mukaan, niin vältytään yhden mitan mukaan tehtyjen valmisratkaisuiden ongelmilta. Lasitetun terassin kattoon on myös saatavana helppokäyttöinen ja järkevän hintainen ratkaisu samasta materiaalista mistä valmistamme lasiseinien kaihtimet.

Rullakaihtimesta on olemassa myös pienempi versio, mikrorullakaihdin, joka asennetaan jokaiseen ikkunaan erikseen. Pieni rulla lasin yläosassa ei haittaa lasien aukaisua, mikä parantaa käyttökokemusta. Rullakaihdinta pidetään hyvänä ratkaisuna parvekkeelle, sillä sen pystysuora pinta ei likaannu tai kerää pölyä, kuten säle- tai kangasvekkikaihdin.

Terassimarkiisi on puolestaan loistava valinta erityisesti avoimille terasseille. Talon seinään asennettu terassimarkiisi kattaa avattuna laajan alan terassista ja pelastaa siten monta hetkeä taivasalla. Se luo kesäauringon porotuksessa viilentävän varjon ylilämpenemistä vastaan ja suojaa myös sateella. Markiisin avulla pystytään ikään kuin muodostamaan väliaikainen katto terassille, mikä tuo avoterassillekin kaivattua huoneen tuntua. Terassista saadaan katettua markiiseja yhdistämällä leveydeltään jopa 15 metrin mittainen alue – kahta markiisia on vieläpä mahdollista käyttää yhdellä ja samalla moottorilla. Valikoimassamme oleva Sunset Patio -terassimarkiisi on laadultaan huippuluokkaa, sen tuulenkestävyys on noin 13–14 m/s. Terassimarkiisien kangasvaihtoehtoja on valikoimassamme useampi sata ja likaa sekä vettä hylkivät kankaat kestävät myös auringon haalistavaa vaikutusta.

Tarvitseeko terassisi tai parvekkeesi aurinkosuojausta?

Tässä tekstissä olemme avanneet aurinkosuojauksen merkitystä esitelleet erilaisia ratkaisuja aurinkosuojaukseen. Kun parvekkeesi tai terassisi tarvitsee päivitystä aurinkosuojauksen saralla, ole yhteydessä meihin puhelimitse 020 712 0750 (myös iltaisin ja viikonloppuisin) tai sähköpostilla myynti@aurinkokaihdin.net. Suunnittelemme ja rakennamme toimivan kokonaisuuden, jolloin sinun ei tarvitse enää kärsiä liiasta kuumuudesta.